Hasardspel

Olika typer av hasardspel
Det finns många olika typer av hasardspel och spel som handlar om pengar. Att spela om pengar har varit älskat genom alla tider. Det som är lockande för många är möjligheten att bara satsa en liten del av det man äger, och gå därifrån med en summa värd mycket mer än så. Det finns även de som lyckas bli miljonärer genom att vinna stora jackpottar på olika sorters hasardspel. Samtidigt finns det även de som försörjer sig på att spela, och som du säkert förstår finnas det mer än bara enarmade banditer för att det ska vara möjligt. Vanliga och mycket omtyckta hasardspel är bland annat blackjack och roulette, men det finns även annat som du kan roa dig med som bland annat bingo och lotteri.

Lotteri är en mycket gammal form av hasardspel som bland annat har använts av kyrkan och staten, för att dra in mer intäkter. De första lotterierna hade enbart några enstaka dragningar och att vinna var svårt. Trots det lockades många av att spela och av möjligheten att kunna vinna. Trisslotter är en typ av hasardspel, då detta är en typ av lotteri där du får veta om du har vunnit direkt eller om du måste köpa en ny lott. Det finns många olika typer av vinster och en del av dem är riktigt stora medan du ibland enbart får lottpengarna tillbaka.

Bingo är vanligt att spela på söndagarna och det finns flera olika typer av bingo. Bilbingo och tv bingo är bara några av de alternativ som finns och som många spelar kring jul och nyår. Även bingo klassificeras som en typ av hasardspel och här får ofta även barnen vara med och spela.